Voor DE omwonenden

De omwonenden van de fabriek zijn een zeer belangrijke publieksgroep voor INEOS

Geel, Laakdal en Meerhout

De directe omwonenden zijn verspreid over de drie gemeenten Geel, Laakdal en Meerhout, meer precies de deelgemeenten Oosterlo, Punt, Stelen, Winkelomheide, Zammel (Geel); Eindhout, Groot-Vorst, (Laakdal); en Zittaart (Meerhout). INEOS maakt deel uit van de lokale gemeenschap, net zoals de winkelier op de hoek en de bewoners zelf. Toch heeft de fabriek door zijn omvang en impact op de omgeving ook specifieke verplichtingen, zowel wettelijke als zelf opgelegde.

Communicatie

Intens communiceren is zo'n - deels zelf opgelegde - verplichting. Naast de talrijke persoonlijke contacten zijn er een hele reeks communicatiekanalen, al dan niet uitsluitend gericht op de omwonenden van de fabriek.

Groene telefoon

De Groene Telefoon is een gratis 0800-lijn waarmee iedereen uit de buurt het bedrijf 24 uur op 24 kan contacteren. De Groene Telefoon geldt voor zowel INEOS en JBF in Geel.

Lees meer

Overlegcommissie

De Overlegcommissie is een wettelijk opgelegd overlegorgaan en werkt volgens strikte voorwaarden, opgelegd door het Ministerie van Leefmilieu. De Overlegcommissie komt minstens twee keer per jaar samen.

Lees meer

Buren magazine

Buren is een magazine, uitgegeven door INEOS in Geel, voor de omwonenden van de fabriek.

Lees meer

Opendeurdagen

Opendeurdagen zijn hoogdagen van communicatie en openheid. Gemiddeld om de vier jaar opent de chemische industrie alsook INEOS de deuren.

Lees meer

Bedrijfsbezoeken

Niets is zo krachtig en effectief als persoonlijke communicatie. Als een groep het bedrijf bezoekt, kunnen de gasten met INEOS-medewerkers spreken en het bedrijf van dichtbij bekijken.

Lees meer